Gastchef in een restaurant. Voor 1 avond het menu samenstellen en chef zijn in de keuken. Voor veel kookliefhebbers een droom en tegelijkertijd een uitdaging…
Het idee om in het Bommels Bakhuys af en toe een ander het menu te laten samenstellen kwam eigenlijk vanuit de gasten zelf. “Ik zou het best leuk vinden om een keer in het Bommels Bakhuys te koken”, “Volgens mij biedt deze huiselijke ambiance best plaats voor een gastkok” en nog vele andere opmerkingen die idee van een gastchef langzamerhand vorm gaven.
Het past uitstekend bij het Bommels Bakhuys. Passie en liefde voor koken delen met anderen. Daarnaast is het voor ons ook erg leuk en inspirerend om te zien hoe anderen bezig zijn met eten en lokale leveranciers.
Inmiddels zijn er 3 gastchefs geweest. Stuk voor stuk unieke chefs met een prachtig menu. Het waren avonden waar zowel de gasten, als de chefs en wij met veel plezier op terugkijken.
Benno Cerutti, 6 november 2015
Ragout van kalfsvlees / Lamsschouder met zwarte pruimen en couscous / Elzaser ananas
Bart Geelhuizen, 20 november 2015
Gevulde portobello / Kalfsoester met Marsalla en ratatouille / Sjalottentaart
Maarten van Santvoort, 4 december 2015
Bissara / Lamstajine met erwten en couscous / Vijgen met honingyoghurt
3 comments on “Gastchefs in het Bommels Bakhuys”